Klapa “Sveti Juraj” snima spot za pjesmu “O Gospe Sinjska”

0

Ususret proslavi 300. obljetnice pobjedničke bitke nad Osmanlijama zagovorom Gospe Sinjske, klapa Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“ ovih je dana započela snimanje spota za pjesmu O Gospe Sinjska na povijesnoj tvrđavi, u Svetištu Gospe Sinjske i na širem području grada Sinja i cetinske krajine.

U spotu mornaričke klape iz Splita sudjeluje alkar Neno Marić, a režija i snimanje su povjereni Patriku Grguriću, javnosti poznat kao autor spota za poznatu uspješnicu Ružo crvena.

Osnivanje klape „Sveti Juraj“-HRM je usko vezano uz najpoznatije Gospino svetište u svijetu, onu u Lourdesu gdje su prije 14 godina na svečanosti otvaranja u Bazilici Pia X., pjevajući Ave Maria, predstavljali Hrvatsku vojsku pred više od 30 tisuća vojnika iz više od 40 zemalja cijelog svijeta.

Želja im je i  video spotom još jedanput pokazati koliko je lik Djevice Marije značio našim vojnicima-alkarima, kako u obrani pred Osmanlijama, tako i u nedavnom Domovinskom ratu i danas u miru.

Klapa “Sveti Juraj” – HRM pobjednik je festivala „Klape Gospi Sinjskoj“ 2011. kada je osvojila nagradu publike za pjesmu “Hvala ti Gospe”, autora Mile Čačije-Čaje.

mir.hr/franjevci-split.hr

foto: franjevci-split.hr

Share.

Comments are closed.