Carrie Underwood pjesmom o Božjoj milosti osvajila Ameriku

0

Američka pjevačica i glumica Carrie Marie Underwood (r. 1983.) postala je popularna kao pobjednica četvrte sezone Američkog idola 2005. god. Od tada je postala jedan od najistaknutijih izvođača u glazbenoj industriji, postavljajući i obarajući nekoliko rekorda tijekom karijere. Njezina postignuća doveli su je do Grand Ole Opry 2008. i Oklahoma Music Hall of Fame 2009. Dobila je mnoštvo nagrada, uključujući 7 Grammya, 16 Billboard nagrada, 11 Academy of Country Music nagrada i 8 American Music Awards te je bila nominirana za Zlatni globus za najbolju pjesmu.

God. 2014. objavila je prvi kompilacijski album, koji je poznat po singlu “Something in the Water“. Za tu pjesmu na 57. dodjeli Grammya (8. veljače 2015.) osvojila je nagradu Najbolji country izvođač, što joj je bio sedmi Grammy u karijeri. “Something in the Water” dosegla je broj 1 na Billbordovoj Hot Country Songs i na Hot Christian Songs listi. Underwood je napisala pjesmu, koja je jedinstvena kombinacija kršćanskog teksta i country glazbe. U središtu joj je Božja milost. U sklopu te pjesme pjeva dio iz klasične kršćanske himne “Amazing Grace”. Underwood koristi ovu himnu kako bi poručila svijetu da je oprost moguć, unatoč grijesima koje svi činimo. Od kada je objavljena u studenom, njezina nova pjesma ima gotovo 10 milijuna pregleda na YouTubeu.

Rođena je u Oklahomi, a kao dijete s roditeljima je odlazila u baptističku crkvu. Slušajući i pjevajući glazbu u crkvi, naučila je kako komunicirati kroz glazbu. To rano iskustvo do izražaja je došlo godinama kasnije.

Foto: mjsbigblog.com

 

Share.

Comments are closed.