Hodočasnički štap sv. Terezije Avilske na Pantovčaku

0

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je članove međunarodne hodočasničke inicijative “Put Svjetla” koja  hodočašćem obilježava 500 godina od rođenja Terezije Avilske.  Hodočasnike predvodi otac Iván de Jesús (Mora Pernia), član međunarodne studijske zajednice u čijoj pratnji je bio i provincijal Hrvatske provincije Svetog Josipa Srećko od Blažene Djevice Marije (Rimac).

Hodočašće je započelo 15. listopada prošle godine u Španjolskoj, obuhvaća trideset zemalja svijeta, od toga šest europskih, a među kojima je i Hrvatska.

Sv. Terezija Avilska obnoviteljica je Karmelskog reda i prva žena koja je proglašena naučiteljicom Crkve, a red promiče vrijednosti duhovne mudrosti i ljudskog dostojanstva.

Hodočasnici su u Ured predsjednice donijeli Terezijin hodočasnički štap te izrazili zadovoljstvo činjenicom da su na svome, šest mjeseci, dugom putovanju susreli prvu hrvatsku predsjednicu te se upoznali s bogatom baštinom i ljepotom Hrvatske.

Predsjednica Grabar-Kitarović zahvalila im je na posjetu i poželjela da i dalje promiču mir i svjetlo na svome putovanju, kao što je to srčano radila i sv. Terezija Avilska.

mir.hr/predsjednik.hr

foto: predsjednik.hr

Share.

Comments are closed.