Likovna izložba “Temelji” u Frankfurtu povodom 50 god. hrvatske katoličke misije

0

Skupina autora iz Šibenika postavit će likovnu izložbu “Temelji” u Frankfurtu na temu Kršćanska i kulturna baština Hrvata, u vremenu od 8. do 10. svibnja 2015. Uz izložbu su predviđene i radionice s djecom hrvatskih emigranata, koje će realizirali učitelji likovne kulture, sudionici same izložbe. Ovaj projekt planiran je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Šibenika pa će se tom prigodom upriličiti i predstavljanje turističkih i gospodarskih potencijala Grada Šibenika te Šibensko-kninske županije. Ženska klapa Skradinke koncertom će dodatno obogatiti kulturno-vjerski događaj u gradu na Majni.

Kroz 2015. godinu Hrvatska katolička misija u Frankfurtu (Njemačka) slavi 50 godina postojanja i djelovanja. Kroz nju su prolazile i još uvijek prolaze generacije iseljenih Hrvata, koji tako zadržavaju vezu s maticom zemljom. Misija je zasigurno najvažnije mjesto okupljanja i druženja Hrvata u tom dijelu dijaspore. Osim vjerske pouke i pastoralnog djelovanja, Misija je mjesto u kojem se kroz različite radionice i akcije zauzeto radi na očuvanju nacionalnog identiteta Hrvata.

Autori koji će izlagati u Frankfurtu već su uspješno realizirali četiri događaja: tri izložbe u franjevačkom samostanu Sv. Ante Padovanskog na Šubićevcu (Šibenik) i jedna u franjevačkom samostanu Sv. Ante Pad. na Bistriku (Sarajevo). Izložba likovnih djela nosi naslov “Temelji”, a u Frankfurtu će biti izloženo 16 djela od 14 autora. Povodom izložbe izdan je i prigodni katalog.

Share.

Comments are closed.