Narko-boss poziva državne institucije da uspostave vladavinu zakona

0

Meksičke vlasti uhvatile su Servanda Gomeza, vođu narko-kartela Vitezovi templari. Gomez je uhvaćen u petak, 27. veljače, u Moreliji, glavnom gradu savezne države Michoacan, oko 217 km zapadno od Mexico Citya.

Gomez – “La Tuta” je bivši učitelj, koji u jednom televizijskom razgovoru poziva federalne i državne institucije da poduzmu akcije protiv njegovih templara i uspostave vladavinu zakona!

Narko-kartel godinama je djelovao u Michoacanu, zapadnom dijelu središnjeg Meksika. Meksičke vlasti optužile su ga za umiješanost u trgovinu drogom, ubojstva, otmice i ucjene.

Michoacan je dugo bio središte rata narko-kartela. Proteklu godinu obilježio je rat između Vitezova templara i lokalnih redara, koji su se naoružali i patrolirali ulicama. Redari su se sami organizirali jer vlada nije činila dovoljno kako bi zaštitila građane od kartela. Vlada je tim ljudima prošle godine ponudila suradnju, uz uvjet da se prvo razoružaju. Također, vlast je u tu regiju poslala svoje sigurnosne snage. Prema meksičkim vlastima, nazočnost vladinih snaga oslabila je Vitezove templare.

mir.hr/cnn.com

foto: bbc.com

Share.

Comments are closed.