Papa Franjo usporedio ideologe teorije roda (gender) s Hitlerom i Mussolinijem

0

Još jednom izjava pape Franje podiže prašinu u medijima. Dvojica vatikanista, Andrea Tornielli i Giacomo Galeazzi, progovaraju o snažnoj osudi teorije roda (gender) u nedavno objavljenoj knjizi “Papa Francesco: Questa economia uccide” (Ovakva ekonomija ubija).

U siječnju je papa Franjo, na press-konferenciji za vrijeme povratka s Filipina, osudio nastojanja da se zemlje u razvoju koloniziraju rodnom ideologijom. U jednom od razgovora u ovoj novoj knjizi, koja je djelomično objavljena no trenutno je u potpunosti dostupna spomenutom dvojcu, Franjo ustraje na osudi.

Uzimajući u obzir sve njegove dosadašnje izjave, kao i one najnovije koje donosi nova knjiga, Franjo snažno kritizira pokušaje ideologa roda da sustavnom indoktrinacijom prebrišu naravne razlike između dječaka i djevojčica, između muškaraca i žena; sve to u zamjenu za razvojne fondove. Odbacivanje bitne uloge komplementarne seksualne različitosti u formiranju osobnog i zajedničarskog identiteta od strane teorije roda Franjo uspoređuje s genentičkim manipulacijama, nuklearnim oružjem i tiranskom politikom protiv čovještva Heroda u drevnom Jeruzalemu i fašista iz 20. st., Hitlera i Mussolinija.

Ova trojica tirana upotrebljavali su silu i ideologiju kako bi porekli prirodu i prirodni zakon koji zahtjeva opće poštivanje našeg ljudskog dostojanstva. “Herodi” svakog vremena uništavaju i osmišljavaju istrebljenje, što izobličuje lice muškarca i žene, uništavajući stvorenje. Nasuprot tomu, poštivanje bogomdanog ljudskog dostojanstva traži poštivanje Stvoriteljeva djela zapisanog u prirodi.

izvor: aleteia.org

foto: lanazione.it

Share.

Comments are closed.