Portal mir.hr – tvrda hrana, a ne mlijeko

1

Suvremena sredstva komunikacije – posebice  mass-mediji – plasiranjem informacija utječu na tijek života pojedinca, zajednice i sustava. Moć informacije prevelika je da bi se bilo što prepustilo slučaju. Stoga, ne čudi govor o centrima moći, utjecajnim sferama i medijskim ratovima. Poznata je narodna: ajme se magarcima preko kojih se konji tuku. U vremenu kada in-formacija postaje dez-informacija, na gubitku je ponajviše običan čovjek; čija moć zdravorazumskog rasuđivanja biva umanjena iz generacije u generaciju.

Primjera za ovo je nebrojeno na medijskom nebu iznad Hrvatske. Mnoge redakcije i pojedinci od informacije čine vlastiti interes. Ako kojim slučajem interes nije na obzorju, tada će se nužno spojiti zabava i glupost. I tako iz dana u dan. Čast iznimkama. Odavno sam već prestao sudjelovati u medijskom cirkusu, kojeg bismo trebali nazvati zaglupljivanjem mase. S obzirom da zastupam revoluciju koja će ujedno ponuditi rješenje, ovim portalom želim doprinijeti malim dijelom da informacija ostane in-FORMACIJA. Vjerujem u borbu koja svakom čovjeku može otkriti lijepo, istinito i dobro.

Radujem se svakoj novoj informaciji i posjetitelju, imajući na umu tekst Poslanice Hebrejima: za zrele je tvrda hrana, a nikako mlijeko (usp. Heb 5, 12-14).

Urednik

Share.

1 komentar