Predsjednica posjetila svetište Gospe Sinjske (foto i video)

0

Na dan 300. Sinjske alke, 9. kolovoza 2015., predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je svetište Gospe Sinjske. U ime franjevačkog samostana dočekao ju je fra Petar Klapež, gvardijan i upravitelj svetišta. Bio je nazočan mons. Juraj Jezerinac, vojni ordinarij, fra Joško Kodžoman, provincijal, mons. Jakov Mamić, gen. vikar Vojnog ordinarijata, fra Ante Bilokapić, sinjski župnik te drugi svećenici.

Predsjednica se kratko zadržala u molitvi pred likom nebeske Majke, a potom je fra Petar govorio o povijesti Sinja i slavnoj pobjedi nad Osmanlijama 1715. god. Tom prigodom, gvardijan je još jednom pozvao Predsjednicu na proslavu nebeske zaštitnice Sinja i Cetinske krajine; što je ona srdačno i prihvatila. U Sinju se 15. kolovoza očekuje preko 100 tisuća hodočanika, a središnjim euharistijskim slavljem predsjedat će kard. Josip Bozanić, izaslanik pape Franje.

 

Sinjski samostan tog dana posjetio je i gosp. Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, sa svojim suradnicima. Primio ga je provincijal, zajedno s gvardijanom i ostalim franjevcima.

foto: mir. hr/predsjednica.hr

Share.

Comments are closed.