Sarajevo, New York i Berlin – jasna poruka s Pantovčaka

0

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović boravit će od petka, 6. ožujka do ponedjeljka, 9. ožujka 2015. godine u New Yorku, Sjedinjene Američke Države.

U petak, 6. ožujka Predsjednica Republike sudjelovat će u Ujedinjenim narodima na Komemorativnom događaju povodom Međunarodnog dana žena te obilježavanja 20. obljetnice od usvajanja pekinške deklaracije i Platforme za djelovanje. Nakon panela „Gospodarsko i političko osnaživanje žena“ predsjednica Grabar-Kitarović vodit će panel „Osiguranje pristupa kvalitetnom obrazovanju i razvoju vještina kao sredstvima za osnaživanje žena i djevojčica“. Prilikom boravka u Ujedinjenim narodima predviđen je susret Predsjednice Republike s glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-Moonom i predsjednikom Opće skupštine Sam K. Kutesom.
Tijekom vikenda hrvatska Predsjednica susrest će se s hrvatskom zajednicom u New Yorku te s hrvatskim gospodarstvenicima i ulagačima, a pridružit će se i članovima hrvatske zajednicena nedjeljnoj misi u hrvatskoj župi  sv. Ćirila i Metoda  i sv. Rafaela u New Yorku.

U ponedjeljak, 9. ožujka predsjednica Grabar-Kitarović sudjelovat će na međunarodnoj konferenciji o ravnopravnosti spolova u organizaciji Zaklade Clinton, koja od 1995. godine, kada je državna tajnica Hillary Rodham Clinton pozvala međunarodnu zajednicu na poštivanje ravnopravnosti spolova, okuplja svjetske i društvene čelnike na raspravu o ravnopravnosti spolova.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović 17. ožujka boraviti će u jednodnevnom službenom posjetu Njemačkoj. Predsjednica će se u Berlinu sastati s kancelarkom Angelom Merkel i predsjednikom države Joachimom Gauckom. Nakon posjeta BiH to će biti drugi službeni posjet hrvatske Predsjednice.

izvor: predsjednik.hr

foto: vecernji.ba

Share.

Comments are closed.