Svećenici na terenu, biskup na golu

0

Portugal je pobijedio u St. Pöltenu (Austrija) u četvrtak na Europskom prvenstvu svećenika u malom nogometu. Njihova ekipa pobijedila je u završnici favorite iz Poljske s 1:0. Svećenici iz Bosne i Hercegovine pobjedili su na penale Hrvatsku u borbi za treće mjesto. Austrija se morala zadovoljiti s 13. mjestom, a Njemačka, koja sudjeluje prvi put s vlastitom ekipom, sa 16. mjestom, ujedno zadnjim.

Na petodnevnom Europskom prvenstvu svećenika u malom nogometu natjecalo se 220 katoličkih svećenika iz 16 zemalja. Kao što je bilo i najavljeno od organizatora, službeni jezici bili su njemački, engleski, ruski i latinski. Prvenstvo se održava od 2004. gotovo svake godine: prošle godine domaćin je bila Bjelorusija, a 2016. Slovačka.

Zvijezda turnira bio je mađarski golman, biskup Laszlo Kiss-Rigo iz Szeged-Csanada. Njegova ekipa zauzela je 6. mjesto. Senzacija je bila i momčad iz Crne Gore, gdje u cijeloj zemlji ima samo 24 katolička svećenika: oni su zauzeli 8. mjesto.

Konačni poredak: 1. Portugal, 2. Poljska, 3. BiH, 4. Hrvatska, 5. Slovačka, 6. Mađarska, 7. Rumunjska, 8. Crna Gora, 9. Ukrajina, 10. Bjelorusija, 11. Slovenija, 12. Italija, 13. Austrija, 14. Kazahstan, 15. Albanija, 16. Njemačka.

Za Hrvatsku su nastupili svećenici: Marinko Jelečević, Ivica Mađer, Josip Starčević, Josip Horvat, Tomislav Karavidović, Josip Matas, Goran Antunović, Alojz Ćubelić, Kristijan Stojko, Josip Blažon, Davor Tomić i Dražen Dukić. Reprezentaciju su vodili Krešimir Žinić, Žarko Relota i Darko Banfić.

mir.hr / kathweb.at / ika.hr

 

Share.

Comments are closed.