Torinsko platno bit će izloženo hodočasnicima, među kojima će biti i papa Franjo

0

U Tiskovnom uredu Svete Stolice u srijedu je održana konferencija za medije o Torinskom svetom platnu, koje će biti izloženo za javnost (Torino, 19. travnja – 24. lipnja 2015.), povodom 200. god. od rođenja sv. Ivana Bosca. Želi se staviti osobit naglasak na mlade i one koji pate. Papa će također hodočastiti u Torino od 21. do 22. lipnja.

Sudionici konferencije pojasnili su da Platno za mnoge ljude i zajednice predstavlja referentnu točku u vjerničkom životu, jer u slici otisnutoj na platnu prepoznaju znakove Gospodinove patnje. Papino putovanje, kao i izlaganje platna, bit će izraz zahvalnosti “Svecu mladih”, za djelovanje salezijanaca u Torinu i diljem svijeta na polju obrazovanja, misija, sporta i komunikacija… Mladi diljem svijeta osobito su uključeni u djelovanje salezijanaca, pa će tijekom Papinog posjeta biti organiziran svojevrsni Dan mladih – niz susreta, molitava, slavlja. Poseban znak bit će križ Svjetskog dana mladih, koji će biti izložen u Torinu.

Posjet svetištu potpuno je besplatan. Tradicionalno mnogi hodočasnici ostavljaju svoj doprinos na kraju svojeg hodočašća, što mogu diskretno učiniti na izlazu iz katedrale ili u označenim mjestima kod ispovjedaonica. Sva će prikupljena sredstva biti predana Papi u Torinu 21. lipnja. Bit će zamoljen da sredstva iskoristi za svoje projekte pomoći siromašnih i potrebitih.

mir.hr/en.radiovaticana.va

foto: ofsstpeters.com

Share.

Comments are closed.